Make it easy for yourself

Een tool dag speciaal voor de zelfstandige ondernemer die alles zelf doet. Handige tools die helpen om sneller en slimmer te werken.

De inhoud van deze organize tooldag bepaal je zelf. Kijk welke praktische tools jou gaan helpen om meer tijd te hebben voor je vakinhoud.

Wil je overleggen of meer informatie over de tools? Stuur me een e-mail of bel me op 06.48.77.46.00.

Je hebt al je wachtwoorden (en dat zijn er ondertussen al veel) in een boekje staan. Of netjes in een word- of excelbestand genoteerd. Of je gebruikt voor het gemak steeds hetzelfde wachtwoord met een lichte variatie.

Zou het niet fantastisch zijn als je slechts één wachtwoord hoeft te onthouden? En dat je toegang hebt tot al jouw wachtwoorden en speciale documenten? Waar je ook bent?

Dat is makkelijk te realiseren met de online kluis LASTPASS. Ik leer je hoe je Lastpass inricht. Stap voor stap. Jij neemt je laptop en al je wachtwoorden mee.

Voor Windows gebruikers:

Het programma Getfingertips is een onderdeel van het Tovertypen. Op een snelle manier met slechts een paar sneltoetscombinaties belandt je makkelijk op jouw favoriete websites.

Tovertypen is een kwestie van het ‘fingerspitzen’gevoel onder de knie krijgen.

Verlevendig je facebookberichten of nieuwsbrief met beeldmaterialen. Eén plaatje zegt vaak al meer dan 100 woorden. Picmonkey en Canva zijn programma’s waar je je creatief mee kunt uitleven. Handig ook voor je blog.
E-mailen met Outlook kennen we allemaal. Agenda bijhouden lukt ook nog wel. Maar je e-mail handig organiseren met de Outlook knoppen dat is extra slim.
Alles wat je wilt bewaren op één plek kan in One Note, het weinig bekende onderdeel van Office. Documenten, weblinks, notities, verslagen, foto’s. Noem maar op. Allemaal bij elkaar en heel snel gevonden als je het nodig hebt. Hoe makkelijk is dat?
Je hebt ze vast wel eens gezien: presentaties die geen powerpointslides waren, maar leuk interactief en anders. Prezi is een online programma waarmee je actieve presentaties maakt. Geheel in jouw stijl.