Ken je dat gevoel dat je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat jezelf een slag in de rondte werkt? Targets die je jezelf gesteld hebt proberen te halen. Baas zijn over je eigen agenda, die je maar vol propt. Appjes en telefoontjes die maar door blijven gaan. Klanten tevreden stellen, aapjes op je schouders nemen die daar niet horen en ga zo maar door.

Het gevolg?

Geen energie hebben, niet van de bank af kunnen komen, grauwen en snauwen als je thuis bent. En dan ook nog jezelf negatief voeden, omdat je eigenlijk wilt sporten. Omdat je weet dat je niet meer lacht. Omdat je merkt dat je niets meer voelt. Omdat je nergens plezier aan beleeft.

En die bank…… die verdomde bank……. Je komt er maar niet uit.

Dan ontmoet je haar.

Zij die ziet dat er een vreselijke knoop in dat mooie hoofd van jou zit. Een knoop waar je zelf het begin en het eind niet meer van kan vinden. De knoop die steeds zwaarder en groter wordt. Zij stuurt je na jullie gesprek naar huis met een opdracht. “Voor je naar huis gaat rijd je langs de bloemenzaak en koop je een mooi bos bloemen voor je vrouw”. “Maar dat doe ik nooit.” “Ze zal denken dat ik iets goed te maken heb”. “Jaaa, dat heb je ook”, zegt zij.

Je doet braaf wat zij zegt en voert haar opdrachten uit. Je wandelt elke dag na je werk een half uurtje, om je hoofd leeg te maken. Eerder mag je niet het huis in stappen. Gelukkig heeft zij volop ideeën, want jij bent leeg daarboven. Je volgt de ideeën op. Je merkt dat je weer wat energie begint te krijgen. Dat je thuisomgeving fijner begint te voelen. Dat je zelfs een boek aan het lezen bent. Dat je weer voelt wat plezier hebben is.

Je gaat vooruit. Stapje voor stapje. En dan……

Dan knalt hij erin: Je kind barst, tijdens het samen thee drinken, in huilen uit en vertelt je dat zij zich sinds een week weer veilig voelt. Dat het zo fijn is dat jullie als gezin weer met elkaar eten. Dat je vraagt hoe hun dag was. Dat je er gewoon bent. Als vader, als papa.

Zij heeft voor jou het juiste draadje gevonden. Om de knoop te ontwarren. Op weg naar ……. Ja, wat eigenlijk? In elk geval naar meer energie en positiviteit en alles wat er dan ontstaat.

En zij? Die zit met een brok in haar keel het bericht te lezen en is trots op jou. Megatrots!!