Werkplezier creëer jezelf

“Ik heb het druk, druk en krijg stress van mijn werk”! In veel organisaties hebben medewerkers hier mee te maken. Heb jij daar ook last van?

Wist je dat van 12-15 november de 5e landelijke Week van de Werkstress wordt gehouden? Veel organisaties bieden dan een scala aan workshops aan voor hun medewerkers. Echter niet iedere organisatie doet daar aan mee. Toch wil jij leren om met je werkstress om te gaan, omdat je meer plezier in je werk wilt krijgen.

Dan kan dat. In Groningen en Friesland worden op vrijdag 16 november de volgende workshops* aangeboden.

AANBOD IN FRIESLAND:

Inspiratiehuis Groningerstraat 37 Surhuisterveen

Rust in je inbox = rust in je hoofd

Een volle inbox levert geregeld stress op. Alles zit door elkaar. De inbox is dan zowel je prullenbak, je to do lijst, je wachten op reacties, je nog te lezen stuff, als je archief.

Het gevolg? Geen overzicht over mailtjes die echt jouw tijd en vooral actie vragen. Onbewust ben je met een volle inbox ook veel meer tijd kwijt dan wanneer je met een -zo goed als- lege inbox werkt.

En werken met een lege inbox: dat kan. Echt. Het is slechts een kwestie van weten hoe en doen.

In deze workshop krijg je een paar essentiële tips die je meteenkunt toepassen, zodat je meteen het positieve effect ervaart van werken met een lege inbox. Wie wil dat nou niet?

Afleidingen de baas

Bliep…, piep…, buzz…, pling… hé heb je even een momentje….we kennen het allemaal, afleidingen in het werk. Inmiddels is al lang bekend dat dit effect heeft op concentratie, effectiviteit en gezondheid. In hoeverre zorgen afleidingen bij jullie op het werk voor extra werkdruk? Ben je je daar voldoende van bewust?

In de workshop afleidingen de baas, krijg je op een ludieke manier inzicht en handreikingen hoe afleidingen in goede banen te leiden.

Opruimen is vreselijk (bevredigend)

Uitgeput na een dag werken. Moe van alle rommel om je heen. Door de onwerkbare chaos op het werk weet je niet meer waar je mee moet beginnen. Hoe kun je nou slimmer werken zonder al te moe te worden?

Door op te ruimen!

Opruimen kan een dag kosten, maar doorwerken in rommel duurt langer. Rommel maakt je werkplek onoverzichtelijk, je raakt uitgeput van al die rommel. Je bent veel tijd kwijt met dingen en zaken op te zoeken. Orde scheppen in een werkomgeving die chaotisch is zorgt ervoor dat je werk weer overzichtelijk wordt.

Met de praktische tips en adviezen helpen we je op weg om van jouw werkplek een prettige werkomgeving te creëren. Alleen dan kun je je focussen op dat wat er ècht toe doet.

AANBOD IN GRONINGEN:

Locatie: the Rock op Atoomweg 6b

In  no time minder werkstress

Levert jouw mailbox of agenda je stress op? Bepaalt de waan van de dag jouw werkdag? Heb je moeite om jouw gedragspatronen te doorbreken als het gaat om timemanagement? Als je meer rust en grip wilt op jouw werkdag en tips wilt over energiemanagement, dan is dit dé workshop voor jou!!

Tijdens deze workshop ervaar je dat je ALTIJD meer invloed op je werkdag hebt dan je denkt. En… ontdek je dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Met de praktische tips en adviezen neem jij de regie over je werkdag en ben jij de baas. Dat geeft écht veel minder stress!

Slim communiceren begint bij jezelf

Met sommige collega’s kun je lezen en schrijven, maar in de samenwerking met anderen vraag je je regelmatig af of je wel dezelfde taal spreekt. Onbegrip, gedoe en afspraken die niet helder zijn, kunnen tot frustratie en werkstress leiden.

In deze interactieve workshop krijg je inzicht in het waarom, wat, hoe en wie, van verschillende communicatie stijlen. Zo wordt duidelijk hoe je de ander wel kunt bereiken. Alleen voor medewerkers die niet bang zijn zichzelf tegen te komen!

(Alleen geschikt voor extraverte, introverte, taakgerichte of mensgerichte medewerkers).

Hoe eet je een olifant!

Je volgt je een paar leuke workshops tegen werkstress. Je komt terug op je werkplek, geinspireerd en vol enthousiasme om alle tips en trucs te implementeren. Maar de wereld is niet veranderd, de werkdruk is nog hoog en al die tips….hoe maak je daar tijd voor? De moed zakt je in de schoenen.

In de workshop hoe eet je een olifant maak je kennis met kleine en effectieve stapjes om veranderingen aan te brengen in je werkproces op basis van kaizen. Bewezen effectief!

PRAKTISCHE INFORMATIE

De kosten voor een workshop bedragen € 175,–. Kom je samen met een collega, dan betaal je slechts € 275,– ex btw. Wil je meerdere workshops volgen dan betaal je extra per workshop € 95,–

* Uiteraard kunnen deze workshops ook op elk ander moment worden geboekt.

Dit lijkt me zeker wat. Ik druk op de knop ——->>>>