Ping, daar is hij weer. Hèt recept van collega onderneemster Nettie Bom van www.jouwlijflijn.nl.
Het recept, een wrap met zalm, lunch voor 4 personen, ziet er heerlijk uit. Een snelle blik en hup: archiveren in recepten dropbox mapje. Ondertussen vraag ik me af waarom ik nooit iets maak van die lekkere recepten. Hoe kan dat? Ze zien er op het plaatje fantastisch uit. Het houdt me bezig en ik besluit om terug te gaan naar mijn receptenmapje in dropbox. Ik open dat wrap recept en bekijk het eens goed.
Dan valt het kwartje! Er staat: lunchgerecht voor 4 personen. Dààr zit de crux. Want ik ben geen 4 personen. Ik ben ik, single wonend. Ik voel me niet aangesproken. Hartstikke jammer, want gezond eten wil ik wel.
Spontaan klim ik in de mail en tip Nettie dat ik – en waarschijnlijk meerdere singles – wel een receptenboekje wil voor een éénpersoonshuishouden. Met ook nog wat praktische tips. Want hé, als je bijvoorbeeld een wrap recept wilt maken, dan zitten er zo’n 8 wraps in een pak. “En Nettie, natuurlijk wil ik dan het voorwoord wel schrijven”.
Amper 10 minuten later krijg ik al een mailtje terug dat ze het een super idee vindt en of ik alvast het voorwoord wil schrijven. Nou, dat moet je mij niet zeggen als ik in the mood ben. Enthousiast over het idee dat er zo’n recepten boekje komt vliegen mijn vingers over het toetsenbord. Amper twee uurtjes na de lancering van mijn tip heeft Nettie het voorwoord al in huis.
Nu was Nettie aan zet. Wat schetste mijn verbazing? Ze was ook al in de actiestand gekomen. Haar vormgeefster had de opdracht al gekregen, de recepten werden al geschreven.
Natuurlijk kon ik het als business organizer in hart en nieren niet laten om ook een paar praktische tips mee te geven voor in het boekje. Sta je in de winkel, wil je een van de recepten van jouwlijflijn maken, ligt het boodschappenbriefje nog op de tafel. Geen nood. Met de tips in het receptenboekje weet je precies wat je aan ingrediënten nodig hebt. en zie hier: het boekje is er. Wij zijn supertrots.
Oh help, ik realiseer me dat ik nu geen reden meer heb om de recepten zomaar in het archief te stoppen. Ik zal er ècht iets mee moeten doen. Wat heb ik mezelf aangedaan??