Monkey management gaat over de aapjes op je schouder. Dit kunnen je eigen aapjes zijn, maar heel vaak zijn het aapjes van een ander. En jij hebt ze daar een plekje gegeven.

Monkey management houdt in dat je je a) bewust bent dàt je aapjes op je schouder hebt zitten en b) dat je weet wat je er aan kunt doen en c) daar ook daadwerkelijk actie op onderneemt.

Hoe ziet jouw ‘apenlijst’ eruit?

Schrijf alle aapjes op die je op je schouder voelt zitten. Bekijk wat voor aap het is: is die echt voor jou. Hoort deze bij jouw taken? Zo niet, geef hem terug aan de eigenaar. Of maak er duidelijke afspraken over.

Is het een zorg die jouw werkdruk oplevert en waar je niets aan kunt doen, denk bijvoorbeeld aan beslissingen van hogerhand, een politiek opgelegde regel, dan kun je dat het beste gewoon accepteren. Je kunt wèl kijken hoe je er mee om wilt gaan.

Maak je je zorgen of je iets wel kunt, bijvoorbeeld omdat je werkstress ervaart, nooit genoeg tijd hebt voor taken, onderzoek dan wat jou kan helpen. Misschien is het volgen van een training iets of maak het bespreekbaar met een collega of iemand anders die je vertrouwt. Kijk op internet voor ideeën of lees een boek over dat onderwerp.

Er zitten vast ook aapjes op je schouder waar je wel iets mee kan en ook moet doen. Soms zitten ze daar, omdat ze groot zijn. Misschien weet je niet waar te beginnen en dan begin je er niet aan.

Maak dan die aap behapbaar. Oftewel: bekijk die aap als een project. Verdeel dat project in kleine stapjes. Koppel een datum aan dat ene stapje en pak dan het volgende stapje op. Zo wordt dat aapje op je schouder lichter en lichter en verdwijnt zelfs. Dat lucht op.