Vrijdagochtend 08.25 uur. In de wachtkamer van mijn begeleider waar ik regelmatig kom. Voor een afspraak om 8.30 uur.
Het is een smalle wachtkamer. Een soort gang met aan de rechterkant een lange bank.

Ik was op deze vroege vrijdagochtend niet de enige. Er zaten al twee dames te wachten. Beide verdiept in een tijdschrift.
Een lange bank met de twee genoemde dames en heel veel los slingerende tijdschriften. Weinig plek om te zitten.

Tsja en als het in je systeem gebakken zit, start de automatische piloot: de tijdschriften netjes rangschikken en er een stapel van maken. Zo, een plekje vrij voor mij.
Ondertussen bedenk ik van alles hoe dit anders zou kunnen. Want niet handig.

De tijd tikt door. Ondertussen 8.46 uur. Ze loopt op deze vroege vrijdagochtend nu al uit. Gelukkig hoef ik pas om 10.30 uur bij mijn klant te zijn en heb ik bij haar geen afspraak ergens in de loop van de dag. Wie weet hoe lang ik dan op deze bank had gezeten.

En toch …….  Ik vind het niet erg dat ik moet wachten. De tijd heb ik nuttig besteed want ik heb deze korte blog geschreven.

Je kunt op twee manieren naar dit wachten kijken.  Je kunt je er druk over maken dat de afspraak niet op tijd start en je nu zit te wachten. Of je gebruikt je tijd nuttig en je blijft gewoon rustig en je relaxt voelen. Ik koos voor de laatste optie: relaxt deze vrijdag opstarten op weg naar het weekend.

En de derde optie: weggaan en een nieuwe afspraak maken. Want dat is waar timemanagement over gaat: keuzes maken. Hoe wil jij je tijd besteden en waaraan?
journals-1031563_1920