“Milly is een aantal medewerkers goed van dienst geweest op het gebied van planning en organisatie van hun werk. Veel tips en adviezen zijn gegeven en daar is mee geoefend. Collega’s hebben daardoor hun werk efficiënter kunnen inrichten en worden minder overspoeld door hun werk. Milly is een prettige persoonlijkheid die werkt vanuit een positief contact.
Een aanbeveling waard.”
Anna Gerritsma, NHL, Hoofd afdeling Kunst en Educatie

Werkdruk een bekend fenomeen

In principe is een beetje werkdruk gezond en kan het zelfs stimulerend werken. Wordt de druk te hoog en structureel dan leidt dat tot achterstanden in werk, ongeopende e-mails, irritaties, onnodige fouten, gebrek aan kwaliteit, overspannenheid, hoog ziekteverzuim en klachten van studenten.

Werkdruk is wat je ervan maakt

Werkdruk is een perceptie, een gevoel. Het zit dus tussen de oren. Hierdoor is het voor managers en leidinggevenden moeilijk om op te sturen. De ene medewerker voelt zich er prettig bij, krijgt er energie van en gaat na een lange dag fluitend naar huis. De ander ervaart het als een zware last, ervaart negatieve energie en voelt zich al heel snel futloos. In het laatste geval gaat het vaak om een toestand waarin docenten of oop-ers ervaren dat zij hun taken niet binnen de beschikbare tijd kunnen uitvoeren of omdat ze te complex zijn.

Dit is er aan te doen

Uitval van medewerkers doet een groot beroep op de flexibiliteit van collega’s, management en de budgetten. Medewerkers nemen door de waan van de dag nauwelijks of geen tijd om eens kritisch stil te staan bij wat hen werkdruk oplevert.  Zich bewust worden van de eigen manier van werken en werkorganisatie is een eerste stap richting werkdrukvermindering.

Inventariseren waar de energielekken en de tijdverspillers zitten en vooral ook kijken naar wat de medewerker er zèlf aan kan doen, is een goede start om met meer vitaliteit, energie, plezier en met positieve resultaten te blijven werken.

Simply Organized creëert tijd

  • Een lege overzichtelijke inbox
  • Snel digitale documenten vinden
  • Werken met prioriteiten
  • Efficiënter werken met meer resultaten
  • Opgeruimd gevoel en in het hoofd
  • Minimaal 1 uur tijdwinst per dag

Voor managers en en HR

Vitale medewerkers >>>

Meer werkresultaat en gezonde docenten

Dit zijn de opties >>>

Voor NHL docenten

Dit kun je doen aan werkstress

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Voor secretariaten

Werkorganisatie

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Testimonials